Lotingexperiment stopt

LOTINGEXPERIMENT 'S-HERTOGENBOSCH STOPT
Per 1 juli kunnen alle woningzoekenden weer reageren op lotingwoningen

Het experiment met lotingwoningen voor actief woningzoekenden in gemeente ’s-Hertogenbosch, dat ruim een jaar liep, stopt per 1 juli 2019. Iedere woningzoekende in
’s-Hertogenbosch kan dan weer reageren op lotingwoningen.

Belangrijk onderdeel van het experiment was dat woningzoekenden alléén konden reageren op een lotingwoning in ‘s-Hertogenbosch, als ze in een periode van 6 maanden minstens 26 keer op een woning hadden gereageerd en géén woning hadden geweigerd. Omdat het experiment nu stopt, komen die voorwaarden te vervallen.

Meer woningen aanbieden via loting
Het aandeel lotingwoningen was voor het experiment verhoogd: ruim 30% van alle vrijkomende sociale huurwoningen werd via loting aangeboden. Het blijkt dat dat nodig is. Dus dat blijft zo.

Niet meer zomaar een woning weigeren
Tijdens het experiment reageerden veel mensen op woningen die ze niet persé wilden huren. Ze reageerden alleen om mee te kunnen blijven doen aan de loting. Dat is logisch, en tegelijkertijd is het belangrijk dat u alléén op woningen reageert waar u ook echt zou willen wonen. Daarom onderzoeken we momenteel welke consequenties we kunnen verbinden aan het weigeren van een woning.